Angol magántanár

Az angol nyelv ma már szinte megkerülhetetlen. Sokan nem is az iskolai osztályzatok miatt kezdenek el magántanárhoz vagy tanfolyamra járni.

Persze fontos, hogy már az alapoknál minden tiszta legyen a fejekben, és ha ezt tanórán nem sikerül elsajátítani, akkor szükséges lehet némi angol korrepetálás. Vagy az érettségire felkészítésben is számos diák vesz igénybe magán angoltanárt, hiszen akinek számít a felvételinél, az ezen nem csúszhat el.

De a felsőoktatási képzések befejezéséhez is elengedhetetlen valamilyen nyelvvizsga. Jellemzően ez abból a nyelvből lesz, amit a tanulók már évek óta tanulnak.

De az angol nyelv számos más területen is szükséges lehet. Például sokan szeretnének külföldön munkát kapni, ilyenkor vagy a célország nyelvét tanulják lelkesen, vagy a ma már világnyelvnek számító angolt választják. Ilyen esetekben persze nem elég, ha az angol tanár megtanítja a nyelvtant, az igeidőket vagy a ragozást. Ilyenkor gyors és eredményes angol felkészítésre van szükség, főképp szövegértés, kiejtés vagy a hallott szöveg értelmezése területén.

Természetesen ilyen esetekben sem mindegy, milyen munkakörre pályázik az illető. Bizonyos szint felett nem elég a beszédcentrikus angol nyelvi felkészítés, de szükséges, hogy a nyelvtani is stimmeljen, sőt, választékosan tudjon beszélni az illető.

Számos oka lehet annak, hogy valaki angol magántanárt keres, éppen ezért az általunk ajánlott angoltanárok is sokszínűek. Vannak, akik kimondottan vizsgára készítenek fel, vannak, aki a beszédet helyezik előtérbe, vannak, akik szinte anyanyelvi kiejtéssel segítik a tanulókat.

A döntés csak a TE kezedben van. Határozd el magad még ma!