Földrajz magántanár

A földrajz tantárgy igen összetett, hiszen magába foglalja olyan már magukban is óriási tudományterületeket, mint a népességföldrajz, a gazdaságföldrajz vagy a természetföldrajz. Ha TE ebből a tantárgyból szeretnél érettségizni vagy felvételizni, bizony számos összefüggést kell átlátnod. Nem elég csak ismerni a térképet és leolvasni a feltüntetett ábrák, piktogramok alapján az információkat, de el is kell tudni helyezni azokat a már meglévő ismereteid közé. Például ismerni kell a hely történelmét, társadalmi helyzetét, hogy valós képet kaphass mondjuk a bányászatáról.

De, ha csak a domborzatot nézed is, ismerni kell, hogy milyen földtevékenységek alakíthatták ki azokat a domborzati viszonyokat.

De talán a legnehezebb része a kőzetek felismerése. Nem elég megtanulni, hogy hol és hogyan alakulnak ki, de bizony rengeteg színváltozatuk lehet, attól függően, milyen vegyületeket tartalmaznak.

Egy kiváló földrajztanár mindenben segítségedre lehet.

Átláthatóvá teszi a kapcsolatokat, segít, hogy, ha valamit nem is tudsz biztosan milyen logikai út mentén rakd össze a már meglévő tudásodból a legnagyobb valószínűséggel helyes választ. Ebben ma már számos szemléltetőeszköz is segítségetekre lehet.

Talán csak néhány órára van szükséged, és a földrajz magántanárod segít pár a kapcsolatok és viszonyok áttekintésében, ezzel megadva a jó alapot a további tanuláshoz.

Szóval, itt az ideje, hogy keress egy igazán jó földrajz magántanárt!