Hogyan írj vonzó hirdetést?

Magántanárként nem elég kiválóan ismerned a tudományágadat, de bizony el is kell tudni adni a portékádat, azaz saját magadat. Ehhez pedig nagy szükség van a mai reklámzajban olyan hirdetésre, ami nem csak figyelemfelkeltő, de egyben a megbízhatóságot is közvetíti.

Tehát, mire is figyelj oda, amikor hirdeted a szolgáltatásodat?

Van néhány általános szabály, amivel meggyőzheted a hirdetésedre kattintókat…

A vizuális megjelenés ma már szinte a legfontosabb, hiszen a fényképedet látja meg először a magántanárt kereső.

Ha a fénykép életlen vagy nincs is, akkor ne számíts nagy sikerre. Legalábbis, ha házhoz mész, mindenképpen tölts fel magadról egy jó minőségű képet. Az online tanítást vállalóknál talán ez kevésbé fontos, de ha belegondolsz Te sem engednél be a házadba, otthonodba egy vadidegent, akiről még csak egy képet sem láttál.

Ha teszel fel képet, akkor egy fontos szabály: NE legyél mogorva a képen! Nem mondom, hogy vigyorogj, de egy bíztató, kedves félmosoly rögtön szimpatikusabbá tesz.

Nem érdemes egész alakos képet tenned, mert nem fogsz jól látszani. A lényeg, hogy az arcod látszódjon. Ha mégis olyan képet teszel fel, ahol látszik a ruhád, akkor ügyelj arra, hogy már a ruházat is üzen. Nem kell mindenkinek kiskosztümben vagy zakóban feszítenie, de ne legyen elhanyagolt a ruházat, sem férfiak, sem nők esetében nem jó, ha túl mélyen kivágott a felső…

A bizalmat nagyban erősíti, ha megadsz email cím mellett telefonszámot, ahol felhívhatnak, hallhatják a hangod, tudnak veled kommunikálni. Tudom, hogy a mai rohanó világban senkinek sincs kedve percenként kapkodni a telefont, és nem is ezt ajánljuk. De légy elérhető, ha mégis hívtak, tedd meg, hogy visszahívod az illetőt. Hidd el, egyrészt nagyon kevesen fognak telefonálni, és azok, akik mégis hívnak potenciális ügyfelek. Másrészt sokkal szimpatikusabb leszel, ha nagyvonalúan visszahívsz valakit, még ha nem is tudod elvállalni. Azok, akiknek jó tapasztalata volt veled, nagy többségében ajánlani fognak ismerőseiknek, ha olyan típusú tanárra lesz szükségük, amilyen Te vagy!

Adj meg települést a hirdetésben.

Ez valójában egy dolog miatt fontos, méghozzá a bizalomépítésért. Az oldal úgy van beállítva, ha TE csak online tanítasz, akkor a hirdetésed megjelenik az adott tantárgynál is és minden településnél is, hiszen az online mindenhonnan elérhető! Ez egy kis segítség az online oktatóknak, hiszen a magántanár keresők egy része egyáltalán nem ragaszkodik a személyes oktatáshoz, inkább csak megszokásból nézik meg a hozzájuk közel lévő települések magántanárait.

Azonban, ha tudnak valahová kötni, tudnak rólad néhány plusz információt, akkor a bizalom még könnyebben kialakul…

Feladom ingyenes hirdetésem

Ne szégyelld az áraidat!

A tanulni vágyók azért jönnek, hogy megkeressék a számukra legvonzóbb magántanárt. Ez nem csak a szimpátián múlik, hanem az áron is. Hiába vagy TE a legolcsóbb, ha első látásra vagy a leírásod alapján nem vagy szimpatikus, úgysem téged választ. Sokszor előfordul, hogy a magasabb áron oktatókat többen választják. Ez egyrészt a rokonszenv miatt van, másrészt még sokakban ma is él a sztereotípia, hogy a magasabb ár, magasabb minőséget is ad. (Ezt érdemes kihasználni…) Az is igaz, hogy a tanulók egy része meghatározott költségkeretből gazdálkodhat, így neki ár alapján is rangsorolnia kell. Képzeld csak el azt a csalódást, amikor TE szimpatikus vagy neki, felhív, már-már beleéli magát, hogy TE fogod tanítani, aztán olyan árat mondasz neki a telefonba, amit nem tud megfizetni. Ugye, milyen hatalmas csalódás lehet ez? A csalódott ember pedig ritkán jóindulatú, azaz az ilyen csalódások után számíthatsz negatív véleményekre. Még, ha nem is fog szidni téged, azért biztosan tudod, hogy egymás között beszélgetnek a diákok, és el fog hangzani a : „Hagyjad már, olyan óradíja van! Ott van ….., ő fele annyiért is megtanít mindent. Inkább őt keres!” típusú mondat. És ez mind a csalódásából fakad, ami elkerülhető, ha tisztán, egyértelműen feltünteted az áraidat!

Ha már az áraknál tartunk, gondold át, érdemes e csak egyedi tanulókat fogadnod, vagy tudsz e csoportos foglalkozást tartani. Ez egyfelől az ár miatt fontos, például, ha már 2 fő, akkor valamennyi kedvezményt kaphatnak a diákok, másfelől neked sem mindegy mennyit keresel egy óra alatt.

Illetve vannak olyan diákok, akik csak egyéniben szeretnek tanulni, mert szégyellősek, nem akarnak más előtt hibázni, stb…, ők meg fogják fizetni a magasabb árat is! Viszont van a diákok azon csoportja, akik akkor érzik biztonságban magukat, ha nincsenek egyedük egy „idegen”-nel, vagy csak könnyebben rávehetők a különórára, ha azt egy barátjukkal együtt csinálhatják. Náluk csak azok a tanárok jöhetnek számításba, akik csoportos órákat is tartanak.

Ha már a magántanárt kereső eljutott odáig, hogy a fénykép alapján rokonszenvez veled, megfelelnek neki az áraid, akkor egy jó bemutatkozó szöveggel felteheted az i-re a pontot.

Akkor lássuk, mire is ügyelj a bemutatkozó szövegnél.

Bizony itt kétféleképpen kell gondolkodnod. Hiszen általános és kis-középiskolás korban még a szülő keres magántanárt a gyereknek, míg az érettségihez közeledve, illetve 18 év felett már maguk a diákok keresnek oktatót. Éppen ezért vagy el kell döntened, hogy Te kikhez akarsz szólni, és csak rájuk fókuszálsz. Vagy olyan módon kell megírni a szövegedet, hogy akár szülő, akár diák olvassa biztosan Téged akarjon! Ami biztos, hogy a kereső fejével kell gondolkoznod. Mi lehet a fontos nekik egy tanárban, mi az, ami taszító lehet, stb….

Ha szülőkhöz szólsz, érdemes megemlítened a szakmai tapasztalatod, például, mennyi ideje vagy a pályán vagy hány diák volt már a kezed alatt, esetleg ha több iskolában is tanítasz, akkor arról írni pár szót. Ne feledd az emberek szeretik a nagy számokat. Tehát, ha még csak 2 éve vagy a pályán, azt ne hangsúlyozd, de ha már volt 15 tanítványod ebben az évben, aki sikeres nyelvvizsgát tett, akkor azt érdemes megemlíteni.
De a rugalmasság vagy a személyre szabott tananyag, haladási ütem is varázsszavak lehetnek egy hirdetésnél.

Érdemes az adott tantárgyon belüli részekről is említést tenned a hirdetésedben, hogy minél nagyobb eséllyel legyen olyan pont, amihez csatlakozni tud az olvasó. Ezt megteheted például egy kérdés formájában. Így: Neked mi okoz gondot a közgazdaságtanon belül, a mikroökonómia, a makroökonómia vagy a nemzetközi gazdaságtan? / Ha a matematikára gondolsz, mitől ver ki a víz, a halmazelmélettől, az algebrától vagy a geometriától? Esetleg a valószínűségszámítás vagy a differenciálszámítás adja fel a leckét?

Mindig érdemes megnyugtatnod az érdeklődőt, hogy nem ő az egyetlen, akinek ez a tantárgy nehezen megy, hogy bizony láttál már ilyet és pikk-pakk megoldjátok a problémáját! Mondjuk így: Ne aggódj, tanári pályafutásom alatt is tapasztaltam, hogy ez a tárgy sokaknak nehéz. A hiba nem benned van, hanem a tantárgy tanításának iskolai felépítésével. Hidd el, néhány óra alatt rádöbbensz, könnyebb ez, mint gondoltad volna/nem olyan nagy ördöngösség ez!

A lényeg, olyan hangnemben írj, amilyen Te vagy, mutass meg magadból egy-egy apró személyes részt. Például, ha humoros vagy, akkor csempéssz egy kis humort a leírásba. Ha komolyan állsz a dolgokhoz, akkor úgy írj. Például: „ Ha ebből a tárgyból akarsz felvételizni, komolyan kell venned a tanulást. Nem elég eljárni hozzám, neked is hozzá kell tenned a magadét. Akkor keress meg engem, ha elkötelezett vagy a téma iránt!”
Egyszóval, bele kell vinned a személyiségedet a leírásba. Ne írj kisregényt, de nem elég a 2 mondat sem!

Sok sikert!

Feladom ingyenes hirdetésem

Értékelések

mood_bad
  • Még nincs értékelés.
  • chat
    Értékelés