Történelem magántanár

Sokszor hallottuk már azt a kérdést: „Mi a nehéz a történelmen? Ott csak évszámokat kell megtanulni!”
Nagyon sokszor megdöbbenünk, hogy még mindig van, aki azt hiszi, ennyit kell tudni egy-egy történelem órára, netán vizsgára.

Holott a történelem ettől bonyolultabb, főleg, ha egy felvételiről van szó. Nem elég néhány nevet és évszámot megtanulni, néhány eseményt vagy híres mondatokat ismerni.

Bizony tudnunk kell a világtörténelmi összefüggéseket, az uralkodócsaládokat, királyokat vagy elnököket. El kell tudni helyezni őket a megfelelő korokban és látni kell kik voltak az adott kor meghatározó személyiségei. Érteni kell a háttérben futó politikai „csatákat” és történeseket, hogy megértsük mely eseménynek mi volt a kiváltó oka vagy milyen következményekkel járt egy-egy szövetség.

A történelem könyvek tematikája sokszor egy-egy esemény köré épül vagy az időben lineárisan halad, esetleg teljesen külön kezeli a magyar és a világtörténelmet. Ezért olyan nehéz a fentebb felsorolt összefüggéseket jól látni.

De ne aggódj, éppen ezért vannak itt felkészült történelem magántanáraink!

Legyen szó általános vagy középiskoláról, érettségiről vagy felvételiről, biztosan találsz olyan magántanárt, akivel szívesen dolgoznál együtt. Keress a lakóhelyed közelében vagy használjátok a modern technikát és tanuljatok online!

Ne szégyelld, hogy segítség kell neked a történelemhez. Még az is lehet, hogy néhány alkalom után már te magad is látni fogod az összefüggéseket és magabiztos leszel a töri órákon!

Ne feledd, ha találtál megfelelő oktatót, és tudtatok együtt dolgozni, gyere vissza hozzánk és értékeld őt, hogy másokat is segíts ezzel!